Vinneren av 2022 Danish Design Award


Vestre vant 2022 Danish Design Award i kategorien 'Liveable Cities' for møbelserien Vestre Habitats under den høytidelige utdelingen på Industriens Hus i København.

Sitat fra juryens begrunnelse:

"...Prosjektet illustrerer en spennende og kreativ måte å bringe natur og mennesker sammen. I tillegg er den unik og skalerbar, noe som gjør det enkelt å fremme blomstrende liv..."

Danish Design Award er Danmarks nasjonale designpris. Den er en feiring av hvilken forskjell design kan gjøre for mennesker, bedrifter og samfunnet vårt.

Om Vestre Habitats
Det blir mindre biologisk mangfold i byene våre. En rapport fra FN peker på at flere arter enn noensinne i løpet av menneskets historie kan forsvinne de neste tiårene. En million dyre- og plantearter trues av utryddelse. Spesielt truet er mangfoldet av insekter verden over. Dette vil ha utallige negative konsekvenser for alt annet som gror og lever.

Men med riktig kunnskap, omsorg og beskyttelse kan vi gjenopprette, bevare og til og med øke det biologiske mangfoldet. Gjennom Vestre Habitats undersøker Vestre hvordan vi kan få et større biologisk mangfold i urbane områder gjennom smart møbeldesign og vegetasjonsintervensjoner.