48707835116 1ce53c22a1 o
Om Vestre

Når mennesker kommer
sammen, oppstår tillit
og fellesskap

Vestre er en av Europas mest fremgangsrike produsenter av bærekraftige møbler. Vi drives av ønsket om å skape steder der folk kan møtes på tvers av sosiale, kulturelle og økonomiske forskjeller. Når mennesker kommer sammen, oppstår tillit og fellesskap. Vi kaller det hverdagsdemokrati.

Vestre har blant annet møblert Aker Brygge i Oslo, Times Square i New York, Forum Des Halles i Paris, Hornsberg strandpark i Stockholm, Dansk Arkitektur Center i København og King’s Cross i London. De siste årene har vi mer enn tredoblet omsetningen og etablert avdelinger i New York, Los Angeles, Berlin og London. Målet vårt er å bli anerkjent som verdens mest bærekraftige møbelprodusent. Vi har integrert 9 av FNs 17 bærekraftsmål i vår forretningsfilosofi og tilbyr over 150 svanemerkede produkter. 10 % av overskuddet vårt donerer vi hvert år til prosjekter verden rundt, som skal fremme bærekraftig utvikling.

All produksjon foregår i Skandinavia, og den er basert på fornybar energi og kortreiste materialer med høy kvalitet og lang levetid. I 2013 åpnet vi ny fabrikk i Torsby, designet av Snøhetta.

Vestre er tidligere kåret til «Årets merkevarebygger» av Norsk Industri og omtalt som «Best for outdoor furniture» av det prestisjetunge design- og livsstilsmagasinet Monocle, som har lesere over hele verden. Vi samarbeider med et trettitalls anerkjente formgivere og har mottatt en lang rekke nasjonale og internasjonale designutmerkelser.

Vestre ble opprinnelig etablert i Haugesund i 1947. Selskapet er fremdeles familieeid.

«Vestre are leading the industry with their positive example in rethinking their approach to business.»

– Forbes Magazine, 24. desember 2019.

«Vinneren evner med kreativitet og annerledes tenkning å kombinere en tydelig visjon med å være kompromissløs på innovasjon, design og kvalitet. Vestre har et stort potensial for videre vekst.»

– jurykjennelse EY Entrepreneur Of The Year 2019.