Priser og annerkjennelse


Foto: Josef Peyre

19. desember i 2022, ble The Plus nominert til å vinne Scandinavian Design Awards i to kategorier: Architecture of the Year og Sustainability Award of the Year. Under den høytidlige prisutdelingen i Stockholm Stadshus vant The Plus begge prisene!!

I mars 2023 ble det kjent at Vestres møbelfabrikk på Magnor får DOGA-merket for design og arkitektur for sin forfriskende kontrast til tradisjonelle produksjonsanlegg.

DOGA-juryens uttalelse om The Plus:

Når du bygger en møbelfabrikk midt i furuskogen, er det ekstra viktig å tenke miljø. På Magnor er det nettopp det Vestre og arkitektene Bjarke Ingels Group har gjort. Vi i juryen gir tommel opp for dette anlegget som er i harmoni med skogen og omgivelsene. DOGA-merket for design og arkitektur gis The Plus fordi det er en fabrikk med et lekent og visjonært formspråk. Den åpne utformingen og besøkssenteret i fabrikkens hjerte har skapt en attraksjon og bidratt til stolthet i lokalmiljøet. Med sin nennsomme plassering og bruk av trematerialer, farger, lys og luft utgjør The Plus en forfriskende kontrast til tradisjonelle produksjonsanlegg. Til resten av Industri-Norge sier vi bare: La deg inspirere!», uttaler juryen om The Plus.

16. mars inviterer DOGA til fagdag og feiring av mottakerne av årets DOGA-merke.


Foto: DOGA
Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

– Hensikten med denne prisen er å være til inspirasjon og motivasjon for en bransje som betyr mye med tanke på sitt klimaavtrykk, og som kan ha stor positiv påvirkning på miljøet dersom vi beveger oss i riktig retning, sier leder for Storebrand Eiendom, Truls Nergaard, i en pressemelding (16. august 2022).

– Dette er en stor anerkjennelse, særlig fordi vi ser at ambisjonene til prisen er de samme som vi har: Å pushe og gå foran i det grønne skiftet. At Storebrand Eiendom fremhever oss som et utstillingsvindu for å gå lengre enn de konvensjonelle kravene, og at vi føler oss sett og forstått, betyr mye, sier salg og prosjektleder i Vestre, Marianne Preus Jacobsen.

Senere på høsten 2022, ble det kjent at leserne i design- og arkitekturmagasinet Detail har kåret sitt favorittprosjekt i 2022: The Plus, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Detail er et anerkjent internasjonalt magasin for arkitektur og konstruksjonsdetaljer, som distribueres til 80 land. Annethvert år siden 2002 har en internasjonal jury nominert bygningsprosjekter fra hele verden. Les pressemelding fra 23. november 2022.

Magasinet Interior Design inviterte til prisutdelingen Best of Year på Manhatten 8. desember 2022 og The Plus vant kategorien Greater World: Sustainability.

14. desember 2022 offentliggjorde magasinet Wallpaper sin shortliste for BEST PUBLIC BUILDING: WALLPAPER* DESIGN AWARDS 2023.