Priser og annerkjennelse


Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Under Arendalsuka i august 2022 mottok The Plus Storebrand Eiendoms Bærekraftspris.

– Hensikten med denne prisen er å være til inspirasjon og motivasjon for en bransje som betyr mye med tanke på sitt klimaavtrykk, og som kan ha stor positiv påvirkning på miljøet dersom vi beveger oss i riktig retning, sier leder for Storebrand Eiendom, Truls Nergaard, i en pressemelding (16. august 2022).

– Dette er en stor anerkjennelse, særlig fordi vi ser at ambisjonene til prisen er de samme som vi har: Å pushe og gå foran i det grønne skiftet. At Storebrand Eiendom fremhever oss som et utstillingsvindu for å gå lengre enn de konvensjonelle kravene, og at vi føler oss sett og forstått, betyr mye, sier salg og prosjektleder i Vestre, Marianne Preus Jacobsen.

Senere på høsten, ble det kjent at leserne i design- og arkitekturmagasinet Detail har kåret sitt favorittprosjekt i 2022: The Plus, verdens mest miljøvennlige møbelfabrikk. Detail er et anerkjent internasjonalt magasin for arkitektur og konstruksjonsdetaljer, som distribueres til 80 land. Annethvert år siden 2002 har en internasjonal jury nominert bygningsprosjekter fra hele verden. Les pressemelding fra 23. november 2022.

Magasinet Interior Design inviterte til prisutdelingen Best of Year på Manhatten 8. desember 2022 og The Plus vant kategorien Greater World: Sustainability.

The Plus er blant de fem finalistene til å vinne kategorien beste offentlige bygg. 14. desember 2022 offentliggjorde magasinet Wallpaper sin shortliste for BEST PUBLIC BUILDING: WALLPAPER* DESIGN AWARDS 2023.

19. desember 2022 ble det også kjent at The Plus er finalist til å vinne den nyetablerte Scandinavian Design Awards i to kategorier: Årets arkitektur og Årets bærekraftspris. Prisutdelingen er i Stockholms stadshus mandag 6. februar 2023.