Barn og unge


Vi ønsker å gjøre barn og unge nysgjerrige på industri og bærekraft!

Barna er de som skal ta vare på naturen vår og bygge ny industrien i fremtiden. Vestre ønsker derfor å bidra til at de kan få positive naturopplevelser og bli kjent med hva industri kan være i ung alder.

Vestre Forest Camp - 300 mål med opplevelsespark

Over de neste fem årene kommer vi til å utvikle en opplevelsespark på hele 300 mål rundt fabrikken. Her vil det komme kunstinstallasjoner, historiske og pedagogiske utstillinger, lekeplass, piknikområde og utkikkstårn. Det vil også komme ekstra store Vestre-møbler som er morsomme å klatre og leke på for barna!

Allerede nå kan man oppleve installasjonen “Verdensportalen” og fredsbenken “The Best Weapon” langs Hans Børli-diktstien. Langs stien er det også tilrettelagt for piknik med flere fine sitteplasser. Besøkende er velkomne til å telte i Vestre Forest Camp. Her er det et rikt dyreliv, som åpner opp for unike naturopplevelser for både store og små. Husk å alltid ta hensyn til naturen, og ikke etterlat søppel.


Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å holde deg oppdatert på utviklingen.

Full fart ned fra taket med Norges høyeste sklie

Taket på fabrikken er tilgjengelig for alle hele året. Fra taket er det også mulig å titte inn i fabrikken. Her er dere velkomne til å nyte medbrakt niste. Når dere vil ned igjen er det mulig å ta snarveien med Norges høyeste sklie! Med sine 14,7 meter fall er denne svært populær blant barna.

Titt inn på produksjonen

Vårt mål er å bygge verdens mest åpne og transparente fabrikk. The Plus er utformet som et plusstegn, med fire ulike produksjonsfløyer - fargefabrikken, trefabrikken, monteringsavdelingen og lageret. Hver fløy har store vidusflater som peker ut mot skogen. Her kan barna titte inn og følge med på produksjonen og alt som skjer på innsiden - året rundt.

Bli med inn i den fargerike fabrikken

Høsten 2022 åpner vi opp for omvisninger inne på fabrikken. I byggets midtpunkt ligger et opplevelsessenter som gir 360 graders innsyn i de fire produksjonsområdene. For å skape en lekenhet i fabrikken er maskinene lakkert i alle Vestres farger. Fargene flyter utover gulvet og danner et øyrike av farger som føres tilbake til byggets sentrale rundkjøring. Her kan barn og voksne bli med på omvisning og oppleve de høyteknologiske lakkeringsrobotene Margot og Randi i aksjon. De får også lære mer om bærekraft og industri.